Goedkoop vliegen naar Fuerteventura

Fuerteventura is een populair vakantie eiland dat onderdeel is van de Canarische eilanden. Het is na Tenerife het grootste eiland van de Canarische eilanden. Fuerteventura staat bekend om haar grote witte standen en trek vooral toeristen die houden van zon, strand en rust. Daarnaast heeft het eiland ook veel te bieden voor wind- en kitesurfers.

Vliegveld Fuerteventura Airport

Vliegen naar dit eiland kan heel goedkoop, maar dan moet je wel weten waar je moet zoeken. Het vliegveld van Fuerteventura heeft Fuerteventura Airport. Het vliegveld ligt vlak bij de hoofdstad Puerto Del Rosario. Daarnaast is het ook mogelijk om een goedkope vlucht naar één van de nabij gelegen Canarische eilanden te boeken en via boot naar Fuerteventura te reizen.

Goedkope vluchten

Een vliegreis naar Fuerteventura kan veel in prijs verschillen. Dit heeft onder andere te maken met de seizoendrukte. Wilt u een goedkope vlucht naar Fuerteventura, dan is het belangrijk om op tijd rond te kijken naar aanbieding van goedkope vluchten. Hierdoor kunt u al snel enkele tientallen euro’s besparen. Als u een goedkope vlucht wilt die direct naar Fuerteventura vliegt, dan zijn er twee vluchten die wij aanraden. Vanaf Schiphol kunt u met Iberia goedkoop naar Fuerteventura vliegen en u hoeft daarvoor niet naar een vliegveld buiten Nederland. Let hierbij wel op de prijs voor de terugvlucht, deze is vaak minder goedkoop. Als u bereidt ben om vanaf Dusseldorf te vliegen, kunt u ook een goedkope vlucht naar Fuerteventura vinden bij de vliegmaatschappij GXL. Het goedkoop vliegen vanaf het Duitse vliegveld Dusseldorf is erg populair bij Nederlanders gezien het goedkope ticket vaak opweegt tegen de extra reiskosten. Een goed alternatief is het vliegen naar Lanzarote en daarna met een boot naar Fuerteventura reizen. Een manier om goedkoop naar Lanzarote te vliegen is de vliegreis vanaf het Duitse vliegveld Weeze / Niederrhein. Deze vlucht wordt aangeboden door Ryanair, een vliegmaatschappij die bekent staan om haar goedkope vluchten.

Vervoer op Fuerteventura

Eenmaal aangekomen op het eiland kunt u zich makkelijk verplaatsen met een gehuurde auto, de bus of de taxi. Op het eiland is geen trein aanwezig. Daarnaast zijn er vanaf verschillende plaatsen boottochten naar de andere Canarische eilanden beschikbaar.

Betancuria & Corralejo

Twee interessante plaatsen op Fuerteventura zijn Betancuria en Corralejo. Betancuria is het toeristiche centrum van het eiland en wordt gekenmerkt door de vele authentieke gebouwen. Een van de grootste trekpleisters van Betancuria is de eeuwenoude kerk. Corralejo is een dorp waar veel surftoeristen naar toe gaan. Er zijn hier veel mogelijkheden voor de watersport, maar dat is niet alles. De grote witte stranden en het bruisende nachtleven trekt ook veel zonaanbidders naar deze plaats.

Online aanbiedingen

U heeft al enkele tips gelezen over het goedkoop vliegen naar Fuerteventura, zoals de goedkope vluchten vanaf Duitse vliegvelden en het vliegen naar een eiland in de buurt van Fuerteventura. Als afsluiting willen we daar graag nog een extra tip aan toe voegen. Het bekijken van online aanbiedingen is namelijk ook een goede manier om een goedkope vliegreis naar Fuerteventura te vinden. Let hierbij wel goed op de terugreis en de extra kosten.
Afbeelding Eiland Fuerteventura