Goedkoop vliegen naar Gran Canaria

Gran Canaria is onderdeel van de Canarische eilanden en trekt jaarlijks meer dan twee miljoen toeristen. Op deze pagina vind je een korte introductie tot dit paradijselijke eiland en een aantal tips over het goedkoop vliegen naar Gran Canaria.

Het klimaat op Gran Canaria is perfect voor zonvakanties. De gemiddelde temperatuur is het hele jaar tussen de 20 en 30 graden Celcius. Daarnaast zijn de dagen waarop er regen valt zeldzaam. Veel van de toeristen op Gran Canaria trekken naar het zuidelijke deel van het eiland, omdat het weer daar nog beter is. Dit komt vooral doordat er in het zuiden minder regen valt.

Playa Del Ingles

Het toeristisch centrum van Gran Canaria is een stadje genaamd Playa Del Ingles dat natuurlijk in het zuiden van het eiland ligt. Playa Del Ingles wordt gekenmerkt door de prachtige stranden en de vele recreatieve mogelijkheden. Er is een breed aanbod aan hotels, restaurants en cafés.

Vliegveld Aeropuerto de Gran Canaria

Er is één vliegveld waar je naar toe kunt vliegen op Gran Canaria. Dit is het vliegveld Aeropuerto de Gran Canaria. Dit vliegveld ligt in het oosten van het eiland. Vanaf het vliegveld kunt je zowel met de bus als met een taxi het hele eiland bereiken. De kosten voor de bus zijn erg schappelijk, omgerekend namelijk tussen de 2 en 5 euro per persoon.

Goedkope vluchten

Het aanbod aan vluchten dat naar Gran Canaria vliegt is redelijk breed. Zeker als je de mogelijkheden van een goedkope vlucht vanaf een Belgisch/Duits vliegveld mee neemt. Als je echt goedkoop wilt vliegen, dan zijn Ryanair en German Sky airlines twee vliegmaatschappijen die interessant zijn. Ryanair vliegt zowel vanaf vliegveld Eindhoven als vanaf vliegveld Weeze naar Gran Canaria. German Sky airlines vliegt vanaf Keulen naar Gran Canaria. Voor een iets minder goedkope vlucht, maar met een betere service, zijn Airberlin en Transavia twee vliegmaatschappijen die vluchten met een goede prijs/kwaliteit verhouding aanbieden. Zie ook Vliegen vanaf Rotterdam naar Gran Canaria.
Afbeelding Gran Canaria