Goedkoop vliegen naar La Palma

La Palma is een eiland dat onderdeel is van de Canarische eilanden. Het eiland ligt in het noordwesten van deze eilandengroep. Waar de andere Canarische eilanden heel erg op het toerisme zijn gericht, is dat op La Palma minder het geval. Het eiland is vooral geschikt voor toeristen die op zoek zijn naar rust, prachtige natuur en cultuur.

Het eiland

Het eiland heeft, zoals veel van de Canarische eilanden, een droge en een natte kant. Aan de droge kant is wat meer bewoont, terwijl de natte kant veel natuur bezit. Het eiland heeft in het Spaans een aantal bijnamen gekregen die kenmerkend zijn voor de mooie natuur op dit eiland. De eerste is “La Isla Verde”, wat het groene eiland betekend. Doordat bijna het gehele eiland begroeid is, is dit een zeer toepasselijke naam. De tweede bijnaam is “La Isla Bonita”, wat het mooie eiland betekend. Deze bijnaam de dit paradijselijke eiland zeker eer aan. La Palma is hiermee een perfecte locatie voor een vakantie waar je tot rust komt en geniet van de prachtige natuur.

Het vliegveld van La Palma

Het eiland La Palma heeft één vliegveld, dat bij de hoofdstad ligt. Het vliegveld van La Palma ligt dus in het oosten van het eiland. De vluchten vanaf dit vliegveld gaan hoofdzakelijk naar Madrid en naar andere Canarische eilanden. Regelmatig landen hier ook chartervluchten vanuit verschillende Europese steden.

Hoogtepunten

Het bezoeken van enkele van de authentieke dorpen op La Palma is een echte aanrader. Ook een bezoek aan de hoofdstad van La Palma, Santa Cruz de la Palma, mag zeker niet ontbreken tijdens een vakantie op dit eiland. De kerken in de hoofdstad van La Palma zijn een van de trekpleisters van de plaats.

Goedkoop vliegen naar La Palma

Om een directe vlucht vanuit Nederland naar La Palma te vinden is lastig. Gelukkig zijn er wel veel vluchten naar de andere Canarische eilanden die gecombineerd kunnen worden met een vlucht of boottocht naar La Palma. Vaak is vliegen met Iberia een goedkope optie. Zo vliegt Iberia bijvoorbeeld vanaf Amsterdam naar La Palma met een overstap in Madrid. Twee andere goedkope vluchten naar La Palma worden door Iberia aangeboden vanaf de vliegvelden van Dusseldorf en Brussel. Wat in sommige gevallen ook tot een goedkopere vlucht kan leiden, is een vlucht naar bijvoorbeeld Gran Canaria of Tenerife en daar de reis vervolgen met een bootreis naar La Palma. Dit kan een goede oplossing zijn als de vluchten naar La Palma grotendeels al volgeboekt zijn en de prijzen van de vluchten naar La Palma flink gestegen zijn.
Afbeelding La Palma