Goedkoop vliegen naar Lanzarote

Lanzarote is een van de zeven Canarische eilanden, die allen tot Spanje behoren. Het eiland Lanzarote ligt ten noordoosten van de andere Canarische eilanden. Hieronder vindt u een korte beschrijving van het eiland en een aantal tips voor het vinden van een goedkoop vliegticket naar Lanzarote.

Vliegveld Lanzarote

Op het eiland is één vliegveld aanwezig. Dit vliegveld ligt bij de hoofdstad van het eiland, Arrecife. Het vliegveld van Lanzarote ligt in het zuidoosten van het eiland, vlak bij de kust. Per jaar telt dit vliegveld ongeveer vijf miljoen passagiers. Het vliegveld heeft naast een groot aantal binnenlandse vluchten ook veel internationale vluchten voor toeristen.

Klimaat Lanzarote

Het klimaat op Lanzarote is ideaal voor een zonvakantie. De temperatuur ligt in de zomer tussen de twintig en dertig graden Celcius. Voor de winter ligt de temperatuur meestal tussen de vijftien en de drieëntwintig graden Celcius. Het eiland heeft sinds de start van de temperatuurmeting nog nooit een temperatuur onder de zes graden gehad. Het komt daarnaast amper voor dat het regent op Lanzarote.

National park Timanfaya

Een van de highlights op het eiland is het nationale park Timanfaya. Het eiland is ontstaan door vulkanische activiteit en daarin wordt in dit park veel aandacht aan besteed. Timanfaya is een park waar je vulkaankraters en lavavelden kunt bezoeken. Je kunt in het park een demonstratie krijgen van de grondwarmte die Lanzarote op bepaalde plaatsen heeft. Het restaurant in het park gebruikt deze grondwarmte op een bijzondere manier. Boven een gat van acht meter diep kan namelijk gebarbecued worden.

Goedkope vluchten naar Lanzarote

Direct vliegen naar Lanzarote is over het algemeen vrij duur. Dit komt mede doordat het aanbod van directe vluchten naar Lanzarote erg beperkt is. Transavia biedt vanaf zowel Schiphol als vanaf het vliegveld Weeze/Niederrhein een goedkope vlucht aan naar Lanzarote. Een alternatief voor een directe vlucht naar Lanzarote is een vlucht naar één van de andere Canarische eilanden om daarna een tweede vlucht te nemen of met de boot naar Lanzarote te reizen. Fuerteventura is het eiland dat het dichtst bij Lanzarote ligt en daarom ligt een vlucht naar dit eiland dat voor de hand. Een bootreis vanaf Fuerteventura naar Lanzarote kost iets minder dan veertig euro per persoon. Dit weegt in veel gevallen op tegen de meerprijs van een directe vlucht.

Online aanbiedingen

Door op tijd de mogelijkheden voor het vliegen naar Lanzarote door te nemen, kan veel bespaard worden op een vliegticket. Over het algemeen zijn de vliegtickets naar Lanzarote niet goedkoop, maar door het combineren van vluchten en met een bootreis kun je toch op een goedkope manier naar dit eiland toe. Door ook veel online aanbiedingen af te gaan, is het zeker mogelijk om goedkoop naar Lanzarote te vliegen.
Afbeelding Lanzarote