Goedkoop vliegen naar Tenerife

Tenerife is een echt vakantie eiland dat onderdeel is van de Canarische eilanden. De temperatuur varieert tussen de twintig en de vijfentwintig graden Celcius en de zon schijnt volop. Vooral het zuidwesten van het eiland is gericht op toerisme. Hier ligt bijvoorbeeld de badplaats Puerto de la Cruz. Het eiland heeft twee vliegvelden waar we hieronder meer over zullen vertellen.

Vervoer op Tenerife

Op Tenerife verbinden twee snelwegen het noorden en zuiden van het eiland. De wegen in Tenerife zijn van een goede kwaliteit en het wegennet wordt goed onderhouden. Op het eiland rijden verschillende bussen die u tijdens uw vakantie naar alle hoeken van het eiland kunnen brengen.

Vliegvelden Tenerife

Het eiland heeft twee vliegvelden voor internationale vluchten. In het noorden ligt het vliegveld Tenerife Noord. Vanaf die vliegveld wordt hoofdzakelijk gevlogen naar grote Spaanse steden of naar andere Canarische eilanden. Het vliegveld in het zuiden, Tenerife Zuid, is meer gericht op vakantievluchten.

Wandelen op Tenerife

Wat erg populair is onder toeristen die Tenerife bezoeken, is een wandeling maken over een van de vele wandelpaden. Een groot deel van het eiland is beschermd natuurgebied en de diverse natuur zorgt er voor dat elke wandelroute weer anders is. Door het niet bepaald vlakke landschap zijn er veel punten waar men kan genieten van een prachtig uitzicht over de Atlantische oceaan of over der rest van het eiland.

Zon, zee en strand

De stranden op Tenerife bieden veel mogelijkheden voor vermaak tijdens een vakantie. Zo is door de goede omstandigheden in het zuiden, surfen erg populair onder toeristen. Naast de vele mogelijkheden op het gebied van watersport, zijn er ook andere activiteiten. Eén van de populaire bezienswaardigheden is een bootreis om dolfijnen te bekijken. Er zijn verschillende havens waar vanuit deze bootreizen vertrekken.

Goedkope vluchten naar Tenerife

Door de grote populariteit van het eiland onder toeristen, zijn de prijzen voor een vliegticket naar Tenerife vaak prijzig. Twee goedkope vluchten naar Tenerife gaan vanaf Amsterdam en Brussel. Vanaf Amsterdam Schiphol kan gevlogen worden met Air Europa en vanaf Brussel’s Airport kan gevlogen worden met Iberia. Bij beide vluchten is er een tussenstop. De vliegreis duurt tussen de vier en vijf uur. Een alternatief is het vliegen naar een van de andere Canarische eilanden. Vluchten naar buureilanden als Gran Canaria en La Palma kunnen een stuk goedkoper zijn. Hierna kan de reis met een boottocht vervolgt worden.

Op zoek naar aanbiedingen

Op het internet zijn regelmatig aanbiedingen te vinden voor vluchten naar Tenerife. Het is een aanrader om veel van deze aanbiedingen te vergelijken en op tijd te beginnen met het zoeken naar een goedkope vlucht. Houdt er ook rekening mee dat Tenerife twee vliegvelden heeft. In het hoofdseizoen kan het verschil in prijs van vliegtickets naar deze twee vliegvelden flink verschillen.
Afbeelding Tenerife