Goedkoop vliegen Casablanca

In het westen van Marokko ligt Casablanca. Het is de grootste stad van het land en trek jaarlijks vele toeristen. Naast het mooie weer en de prachtige stranden heeft de stad ook op cultureel gebied het een en ander te bieden. Op deze pagina vind je meer informatie over Casablanca en enkele tips over het vliegen naar deze Marokkaanse stad.

Casablanca

In Casablanca kun je genieten van een zeer aangenaam Mediterraans klimaat. In de zomermaanden ligt de temperatuur gemiddeld rond de 25 graden Celsius en in deze periode is regen zeer uitzonderlijk. Ook de vele zonuren trekken toeristen naar deze prachtige Marokkaanse stad. Binnen Casablanca is de tram de meest praktische manier van vervoer. Het is goedkoop en snel.

Het vliegveld van Casablanca

Het vliegveld van Casablanca draagt de naam Mohammed V International Airport. Dit internationale vliegveld is vernoemd naar koning Mohammed de vijfde en bedient per jaar ongeveer zeven miljoen passagiers. Het vliegveld ligt ongeveer dertig kilometer van het centrum van Casablanca. Vervoer tussen het vliegveld en de stad is mogelijk via de train of via taxi’s. Hoewel de trein een stuk goedkoper is, hebben veel toeristen de voorkeur voor de taxi’s.

Bezienswaardigheden

Een van de hoogte punten van Casablanca is de grootste moskee van Marokko. Dit is de Koning Hassan II moskee. Deze moskee heeft de hoogste minaret ter wereld en is zeker een bezoekje waard. De moskee is uniek omdat hij ook geopend is voor niet-moslims. Wat ook zeer de moeite waard is, is een bezoek aan een Hamam. Een Hamam is een Turks badhuis en er zijn verschillende Hamams die ook ingesteld zijn op toeristen. Bijna alle bezienswaardigheden liggen in het noordelijke deel van de stad. Houdt hier rekening mee bij het uitkiezen van een hotel.

Goedkoop vliegen Casablanca

Er zijn meerdere mogelijkheden om naar Casablanca te vliegen. Vanaf Schiphol is het mogelijk om met bijvoorbeeld Royal Air Maroc naar Casablanca te vliegen. Hier hangt echter wel een prijskaartje aan. Een optie die vaak een stuk goedkoper is, is het vliegen vanaf Schiphol met Transavia. Mocht je het niet erg vinden om vanaf een vliegveld in België of Duitsland te vliegen, dan zijn er nog twee interessante manieren om naar Casablanca te vliegen. Vanaf het vliegveld van Charleroi kun je met JetairFly vaak zeer voordelig een vliegticket naar Casablanca krijgen. Vanaf Düsseldorf vliegen met Iberia kan soms ook tot een besparing leiden. Vergelijk deze optie met elkaar en neem hierbij ook de extra reiskosten naar het vliegveld in gedachten.

Aanbiedingen vliegtickets Casablanca

Online zijn er vaak interessante aanbiedingen te vinden. Door vroeg op zoek te gaan naar goedkope vliegtickets is het vaak mogelijk om vele euro’s te besparen. Let bij het zoeken naar aanbiedingen goed op de voorwaarden. Hierbij kun je denken aan extra kosten voor bagage en dergelijken.
Afbeelding Agadit vanaf bovenaf