Goedkoop vliegen naar Agadir

Agadir is een van Marokko’s bekendste badplaatsen. Met een stand dat meer dan tien kilometer lang is en meer dan 300 dagen zon per jaar is dat natuurlijk niet zo vreemd. Het strand is goed onderhouden en bestaat uit fijn zand. Agadir is dus een ideale bestemming voor een vakantie. Wil je goedkoop vliegen naar Agadir, dan ben je hier op de correcte website. Op deze pagina vind je naast wat algemene informatie ook tips over het goedkoop vliegen naar Agadir.

De omgeving

Agadir ligt aan de westkust van Marokko en is volledig aangepast aan het toerisme. De blauwe zee, de prachtige stranden en authentieke haven zorgen ervoor dat je je in een paradijs waant. Het is voor zoneliefhebbers een ideale vakantiebestemming vanwege het klimaat en het hoge aantal zondagen per jaar. Dit zijn er 312 per jaar en de gemiddelde temperatuur in de zomermaanden ligt al snel op 28 graden Celsius. De stad heeft ook voor natuurliefhebbers genoeg te bieden. Niet ver van de stad ligt het natuurreservaat Souss-Massa wat zeker een bezoek waard is. Voor de sportievelingen is er vooral op het water veel te doen. Denk hierbij aan surfen, zwemmen of bijvoorbeeld zeilen.

Het vliegveld

Het vliegveld, genaamd Al Massira Airport, ligt ongeveer twintig kilometer van Agadir. Het is een internationaal vliegveld dat vooral veel vluchten van en naar Europese steden aanbiedt. Er zijn een aantal low cost airlines die naar dit vliegveld vliegen, waardoor het mogelijk is om voor een lage prijs naar Agadir te vliegen. Het vliegveld heeft per jaar meer dan anderhalf miljoen passagiers, waarvan een groot deel toeristen zijn. De luchthaven is vooral belangrijk geworden op het moment dat Agadir zich als toeristische badplaats begon te ontwikkelen en het vliegveld deelt mee in de populariteit van deze vakantie bestemming.

Bezienswaardigheden

De souk biedt iedere zaterdag en zondag een echt Marokkaanse markt-ervaring. Met een beetje onderhandelen kun je op deze markt de prijs flink naar beneden aanpassen. Deze markten worden goed bezocht en zijn ook voor toeristen een echte aanrader. Het al eerder genoemde natuurgebied Souss-Massa biedt de mogelijkheid om bijvoorbeeld flamingo’s te bekijken. Dit natuurreservaat is erg divers en je kunt je er gemakkelijk een dag vermaken. Ook de dierentuin in het midden van Agadir is erg leuk om te bezoeken. Deze dierentuin staat vooral bekent vanwege de uitgebreide collectie vogels.

Goedkoop vliegen naar Agadir

Bij het uitzoeken van een goedkoop vliegticket naar Agadir zijn er verschillende mogelijkheden. Vanuit Nederland zijn er meerdere indirecte vluchten mogelijk, maar dit lever vaak veel extra kosten op. Vanaf Schiphol vliegt Royal Air Maroc direct naar Agadir. Een alternatief is het vliegen met Ryanair vanaf het vliegveld Brussel Charleroi. Dit levert een veel goedkoper vliegticket op, maar zal in de meeste gevallen tot extra reiskosten leiden voor Nederlandse toeristen. Je wilt tenslotte wel echt goedkoop vliegen naar Agadir. De extra reiskosten zijn vaak te behappen als je bedenkt dat het vliegticket vaak de helft goedkoper is.

Aanbiedingen vliegtickets

Er zullen voor populaire bestemmingen als Agadir altijd aanbiedingen zijn om er voor te zorgen dat de vliegtuigen vol zitten. Maak hier handig gebruik van en je hebt een goedkoop vliegticket naar Agadir. De beste aanbiedingen zijn vaak al enkele maanden voordat de vlucht daadwerkelijk plaats vindt, dus wees er vroeg bij. De aanbiedingen zijn vaak online te vinden via reclames of via de bekende vakantie websites. Let altijd wel goed op de voorwaarden die bij een actie gelden, want vaak zijn er verborgen kosten. Begin op tijd met het vergelijken van aanbiedingen en je bespaart gemakkelijk tientallen (misschien wel honderden) euro’s
Afbeelding Agadit vanaf bovenaf