Goedkoop vliegen naar Fez

Fez is met meer dan een miljoen inwoners de derde stad van Marokko. Samen met Marrakesh, Meknes en Rabot is Fez één van de koningssteden. In ieder seizoen trekt deze Marokkaanse stad veel toeristen. Dit is ook niet zo verwonderlijk gezien de rijke cultuur en historie van de stad.

Het vliegveld van Fez

Niet ver buiten de stad ligt het vliegveld Fess-Saiss Airport. Dit vliegveld verwerkt per jaar ongeveer een half miljoen passagiers en dit aantal neemt met de jaren toe. Onder andere maatschappijen als Royal Air Maroc, EasyJet en Ryanair vliegen op dit vliegveld. Ryanair heeft een groot aandeel in de vluchten van toeristen die uit Spanje, Duistland, Engeland en Nederland komen. Vanuit Nederland is er een direct verbinden vanaf Eindhoven Airport.

Goedkoop vliegen naar Fez

Het vinden van een goedkope vliegreis naar is niet altijd even makkelijk. Zeker in het hoogseizoen is de vraag naar vliegtickets richting Fez erg groot. Het is daarom verstandig om vroegtijdig opzoek te gaan naar een vliegticket. De mogelijkheden die je vanuit Nederland hebt om goedkoop naar Fez te vliegen zijn redelijk breed. Als je daarbij de mogelijkheden van de vliegvelden die niet ver van Nederland af liggen (zoals Dusseldorf, Weeze, Brussel, Keulen, etc. ) bij op telt, is het een behoorlijke zoektocht.

Goedkope vliegtickets

Wat in veel gevallen een goedkoop vliegticket oplevert, is vliegen met Ryanair vanaf Airport Weeze, dit kan vaak voor minder dan honderd euro. Ryanair biedt ook vanaf Eindhoven Airport een vlucht aan die vaak behoorlijk scherp geprijsd is. Het verschil met vliegen vanaf Weeze is niet heel groot en daarom zal voor veel reizigers de voorkeur vallen op Eindhoven, gezien de reiskosten dan beperkt blijven. Indien de prijzen vanaf Weeze en Eindhoven toch tegenvallen kan het interessant zijn om een vlucht vanaf het vliegveld Brussel Charleroi te overwegen. Ook deze vlucht wordt door Ryanair aangeboden. Een iets luxere optie is vliegen met Royal Air Maroc. Dit kan vanaf Schiphol en Brussels Airport, maar de prijzen van deze vliegtickets liggen aanzienlijk hoger. Wil je goedkoop vliegen naar Fez, dan is dit meestal niet interessant.

Fez en omgeving

Ondanks dat het oude centrum autovrij is, is het vervoer in Fez prima geregeld. De autowegen van en naar de stad zijn redelijk goed onderhouden en er komen steeds meer moderne wegen bij. Ook via het spoor kun je gemakkelijk naar andere steden reizen en ook het vervoer binnen de stad is redelijk geregeld. De temperaturen in Fez variëren tussen de 35 graden in het hoogseizoen tot 15 graden in de winter. Dit wordt door veel reizigers ervaren als een erg prettig klimaat.

Het is aan te raden één van de vele markten te bezoeken. Hier worden typische Marokkaanse groente en fruits verkocht. Verder zijn er genoeg bezienswaardigheden binnen de stad. De University of Al-Karaouine is binnen de moslimwereld een erg belangrijk instituut voor zowel educatie als religie. De Aben Danan Synagogue is ook zeker een bezoekje waard. Ook verschillende madrassa’s (scholen) zijn de moeite waard om te bezoeken. Het centrum van Fez biedt ook voldoende mogelijkheden voor toeristen.

Afbeelding markt Fez