Goedkoop vliegen naar Barcelona Girona

Het vliegveld van Girona ziet de laatste jaren een flinke toename in vluchten door de combinatie van goedkope vliegtickets en de kleine afstand tot Barcelona en de Costa Brava. Het vliegveld heeft deze toename vooral te danken aan het feit dat Ryanair en Transavia zich hier hebben gevestigd.

De Costa Brava

De prachtige stranden en het (bijna) altijd mooie weer trekken jaarlijks vele toeristen naar de Costa Brava. Veel van deze toeristen maken hiervoor gebruik van een goedkoop vliegticket naar het vliegveld van Girona. Voor meer informatie over de Costa Brava kunt u hier kijken.

Het vliegveld van Girona

Het vliegveld van Girona wordt ook wel het vliegveld Barcelona Girona genoemd. Dit heeft te maken met het grote hoeveelheid toeristen die dit vliegveld gebruikt om naar Barcelona te reizen. Het vliegveld ligt ongeveer negentig kilometer ten noorden van Barcelona en reizen naar Barcelona gaat erg gemakkelijk. Voor toeristen vanuit Nederland bieden de vliegmaatschappijen Transavia en Ryanair de meeste vluchten aan naar dit vliegveld. Ryanair is echter het aantal vluchten naar dit vliegveld sinds korte tijd weer wat aan het verlagen.

Vervoer naar Barcelona

Het reizen tussen het vliegveld en Barcelona kan op een aantal manieren. Vanaf het vliegveld rijden er bussen die meerdere keren per uur vertrekken. De dienstregeling is afgestemd op de inkomende vluchten. Zie hier meer informatie over het tijdschema van de bussen richting Barcelona. Daarnaast is er ook de optie om een auto te huren. De weg tussen Girona en Barcelona is goed te bereizen. Voor een busrit naar het plaatsje Girona betaalt men amper twee euro. Deze bus rijdt om het uur.

Goedkoop vliegen naar Barcelona Girona

Als je goedkoop wilt vliegen naar het vliegveld Barcelona Girona, zijn er een aantal opties die interessant zijn. Wij geven hier twee aanraders, maar wees altijd alert voor aanbiedingen. De eerste aanrader is een goedkoop vliegticket van Transavia. Vanaf Schiphol kun je met een betaalbare vlucht naar Girona vliegen. Een alternatief is het vliegen van het vliegveld van Dortmund. Vanaf dit vliegveld biedt Veuling een goedkope vliegreis aan. Dit is vooral interresant als u bereid bent om naar Dortmund te reizen. In veel gevallen zal het goedkopere vliegticket de extra reiskosten opheffen.

Aanbiedingen

Zoals we al eerder melden, zijn er altijd aanbiedingen die kunnen leiden tot een goedkopere vlucht. Het is daarom slim om op tijd rond te gaan kijken naar verschillende maatschappijen en vliegvelden. Online zijn er ook veel aanbiedingen te vinden.

Afbeelding Barcelona Girona