Goedkoop vliegen naar Barcelona

Barcelona, één van de meest populaire vakantie bestemmingen voor Nederlandse toeristen. Dit is ook niet zo verwonderlijk als je kijk naar wat deze wereldstad te bieden heeft. Er zijn veel manieren om voordelig naar Barcelona te vliegen. Naast het vliegveld Barcelona (El-Prat) Airport, zullen we nog twee vliegvelden bekijken die interessant zijn als je op zoek bent naar een goedkope vlucht naar Barcelona.

Hoogtepunten Barcelona

De stad Barcelona en haar omgeving hebben veel te bieden voor de Nederlandse toerist. De stad biedt op cultureel gebied unieke werken van verschillende meesterkunstenaars. Vooral het werk van Gaudi is door de hele stad te vinden, met als hoogtepunt de Sagrada Familia. Dit meesterwerk van Guadi is nog steeds niet voltooid, maar is zeker een aanrader. Daarnaast is er voor de voetballiefhebbers natuurlijk het stadion van FC Barcelona, Camp Nou.

De vliegvelden rondom Barcelona

Er zijn twee vliegvelden die in de omgeving van Barcelona liggen en daarom ook interresant kunnen zijn voor een vakantie in Barcelona. Het vliegveld Barcelona Reus richt zich vooral op binnenlandse vluchten. Toch is het mogelijk om vooral buiten het seizoen een goedkoop vliegticket te vinden naar dit vliegveld, al is het aanbod vaak beperkt. Iets verder van Barcelona ligt het vliegveld van Girona. Dit vliegveld wordt veel gebruikt als goedkoop alternatief voor de vliegvelden in Barcelona. Het ligt ongeveer 90 kilometer boven Barcelona en wordt daardoor ook veel gebruik door bezoekers van de Pyreneeën. Klik hier voor meer informatie over het vliegveld Barcelona Girona.

Parken en stranden

In Barcelona zijn veel parken te vinden die een bezoekje waard zijn. Het Park Guell is misschien wel het bijzonderste park van Barcelona. Dit park is ontworpen door Gaudi en bied genoeg afwisseling om er minimaal een dag te vertoeven. Ten oosten van Barcelona ligt de Middelandse zee en de prachtige stranden in combinatie met het weer bieden alle mogelijkheden voor een perfecte zonvakantie.

Goedkoop vliegen naar Barcelona

Goedkoop vliegen naar Barcelona, wie wil dat nu niet? De prijzen van vliegtickets naar Barcelona zijn erg variabel. Een dag eerder of later op vakantie gaan kan als snel vele euro schelen. Daarom is het verstandig om op tijd rond te gaan kijken naar de verschillende mogelijkheden. Het kijken naar online aanbiedingen en het overwegen van verschillende vliegvelden zijn erg aan te raden.

Er is ook een groot verschil tussen de prijzen voor het hoogseizoen en de standaard prijzen. Door de hoge vraag naar vliegtickets richting Barcelona in het hoogseizoen is het verstandig om ver van te voren op zoek te gaan naar een aanbieding. Hierbij is het vliegen naar het vliegveld Barcelona Girona met Ryanair of Transavia vaak de interessantste optie. Voor vliegen met Transavia verschillen de prijzen tussen Schiphol en Rotterdam Airport vaak weinig. Voor het vliegen met Ryanair raaden wij Eindhoven airport aan. Vliegen met Ryanair en Transavia is ook buiten het hoogseizoen een goede optie, al liggen de prijzen dan vaak wat dichter bij elkaar. Als je echt goedkoop wilt vliegen is het overwegen van een Duits vliegveld de moeite waard. Vanaf de vliegvelden van Niederrhein en Dusseldorf biedt bijvoorbeeld Veuling vaak goedkope vliegtickets aan.

Afbeelding Costa Brave