Goedkoop vliegen naar De Costa Brava

De Costa Brava is het gedeelte van de Spaanse kust dat tussen Barcelona en de Franse grens ligt. Bekende badplaatsen als de Lloret de Mar en Blanes zijn onderdeel van de Costa Brava. Hier vindt u een korte introductie tot deze kust streek een een aantal tips over goedkope vluchten richting de Costa Brava.

Klimaat

De gemiddelde temperatuur aan de Costa Brava varieert tussen de tien en de achtentwintig graden Celsius in een jaar. De maanden Juli en Augustus zijn vaak de warmste maanden van het jaar. Het mediteraanse klimaat zorgt voor veel zonuren per jaar en dit is ook een van de redenen dat veel toeristen op deze kuststreek af komen.

Badplaatsen Costa Brava

Aan de Costa Brava liggen meer dan tien badplaatsen met een divers aanbod voor alle soorten vakanties. De meeste focus ligt op de strandbezoekers, maar er zijn ook genoeg mogelijkheden voor watersport, bezichtigingen van de authentieke dorpjes en het genieten van de typische regionale keuken. Deze regionale keuken wordt gekenmerkt door een combinatie van de beste producten van het Spaanse land en het zeevoedsel dat de visserij met zich mee brengt.

Goedkope vluchten naar de Costa Brava

Als je naar de Costa Brava gaat, dan ligt het voor de hand om naar het vliegveld van Girona te vliegen. Omdat het vliegveld van Girona vaak als alternatief voor een vlucht naar Barcelona wordt gezien, wordt het vliegveld ook wel Barcelona Girona genoemd. Als je naar het zuidelijke deel van de Costa Brava gaat, is het ook mogelijk om een van de vliegvelden van Barcelona te vliegen. Klik op de onderstaande links voor meer informatie over goedkoop vliegen naar het bijbehorende vliegveld.
Afbeelding Costa Brave