Goedkoop vliegen naar Madrid

Madrid is een van de grootste steden van Europa en trekt daardoor veel toeristen. Voor de Nederlandse toerist is vliegen naar Madrid vaak de meest voor de hand liggende optie. Over hoe goedkoop naar Madrid te vliegen vindt u hier een aantal tips. Daarnaast worden er ook nog enkele aanraders voor een bezoek aan Madrid genoemd.

De stad Madrid

Madrid is de grootste stad van Spanje en de derde stad binnen de Europese Unie na Londen en Berlijn. Het is dan ook niet raar dat Madrid jaarlijks ongeveer zeven miljoen toeristen trekt. Mede doordat deze stad onderdak bied aan het staatshoofd, wordt Madrid vaak gezien als economisch, cultureel en politiek centrum van Spanje.

Vliegveld Madrid Barajas Airport

De stad Madrid heeft meerdere vliegvelden, maar voor internationale vluchten is het vliegveld Barajas eigenlijk de enige optie. Het vliegveld Madrid Barajas ligt ongeveer 10 kilometer van de stad Madrid af en er zijn meerdere opties voor het vervoer naar de stad. Er zijn veel vliegmaatschappijen die naar dit vliegveld een vlucht aanbieden, maar de prijzen voor deze vluchten lopen strek uit een.

Hoogtepunten

Een stad zo groot als Madrid heeft vele toeristische trekpleisters. We zullen er hier een aantal noemen die we de moeite waard vinden. Het Koninklijk paleis van Madrid is erg indrukwekkend en zeker een bezoek waard. Madrid is ook vele kerken rijk. Hiervan zijn vooral San Nicolas de los Servitas en San Francisco el Grande Basilica echte aanraders. Het plein Plaza Mayor ligt centraal in Madrid en is ook een erg populair. Veel toeristen bezoeken ook de dierentuin van Madrid, Zoo Aquarium Madrid. Hier leven nog enkele Reuzenpanda’s. Qua sport heeft Madrid ook veel te bieden. Het stadion Santiago Bernabeu is de thuisbasis van Real Madrid en ook redelijk uniek zijn de area’s die gebruikt worden voor het stierenvechten.

Goedkoop vliegen naar Madrid

Vanaf bijna alle vliegvelden in Nederland is er wel een directe verbinding met het vliegveld Madrid Barajas. Vanaf Schiphol biedt KLM regelmatig scherp geprijsde vliegtickets aan naar Madrid. Ook vliegen met Transavia vanaf Eindhoven Airport is een manier om goedkoop naar Madrid te vliegen. Vliegen vanaf het Duitse vliegveld Dusseldorf / Weeze kan met Ryanair en levert vaak een goedkoper ticket op dan vliegen vanaf een Nederlands vliegveld. Een alternatief is het vliegveld Brussel Charleroi. Dit vliegveld ligt wat verder van Nederland verwijderd, maar biedt vaak vliegtickets aan die enkele tientallen euro’s goedkoper zijn.

Aanbiedingen

Door te profiteren van aanbiedingen is het vaak mogelijk om vele euro’s van een al goedkoop vliegticket af te halen. Deze aanbiedingen worden vaak een lange tijd voor de datum van vertrek aangeboden om het vliegtuig al snel vol te krijgen. Last minutes zijn ook een optie, maar in periodes waar de vraag naar vluchten naar Spanje erg populair zijn, zijn de prijzen voor deze last minutes niet echt aantrekkelijk. Het is dus verstandig om op tijd een goedkope vlucht te boeken. Zoals hierboven ook al beschreven staat, kan het vliegen vanaf een vliegveld buiten Nederland ook vele euro’s opleveren. Houdt er dan wel rekening mee dat er natuurlijk extra reiskosten voor het vervoer naar het vliegveld bij komen.
Afbeelding Costa Brave