Goedkoop vliegen naar Malaga

Malaga is een Spaanse stad die ligt aan de zuid kust van Spanje, aan de Costa Del Sol. Het vliegveld van Malaga is de populairste toegangsweg tot het zuiden van Spanje. Er zijn wel andere vliegvelden, zoals die van Sevilla, maar het grote deel van de toeristen vliegt op Malaga. De vraag is natuurlijk hoe kan je goedkoop vliegen naar Malaga. Hieronder vind je daarover informatie en tips.

De stad Malaga

Malaga ligt tegen de zuid kust van Spanje aan, aan de Costa Del Sol. Met een grote haven en prachtige stranden heeft deze stad veel te bieden. Het klimaat is er vaak een stuk aangenamer dan in het binnenland van Spanje waar de temperaturen extreem hoog kunnen worden. Ook de winters zijn een stuk milder in Malaga.

Het vliegveld van Malaga

Het vliegveld van Malaga ligt tien kilometer ten westen van de stad. Een groot deel van de vluchten brengt toeristen naar de Costa del Sol voor een zonvakantie. Vanaf het vliegveld kan zowel met de bus als met de trein richting het centrum van Malaga gereisd worden. Veel van de vluchten van en naar het vliegveld van Malaga worden gevlogen door luchtvaartmaatschappijen als Ryanair, EasyJet en Vueling. Het vliegveld is erg internationaal gericht. De focus ligt vooral op bestemmingen binnen de Europese Unie.

Bezienswaardigheden

Er zijn vele trekpleisters aanwezig in en rondom Malaga. We zullen hier een paar aanraders noemen, maar uiteraard is dit maar een kleine greep uit de bezienswaardigheden die Malaga te bieden heeft. Voor een mooi uitzicht over de stad raden wij het kasteel Gibrafaro aan. Vanaf dit kasteel kun je bijvoorbeeld een prachtig Arabisch fort genaamd Alcasaba zien, dat ook zeer de moeite waard is. Voor kunstliefhebbers is ook het Museo Picasso de Malaga een echte aanrader.

Goedkoop vliegen naar Malaga

Over het algemeen is vliegen naar Malaga niet goedkoop. Dit komt door een breed aanbod aan vluchten richting deze stad. Door goed te zoeken is het echter toch mogelijk om een goedkoop vliegticket te bemachtigen. Zo zijn er bijvoorbeeld een aantal vliegvelden die niet ver buiten de Nederlandse grenzen liggen die aantrekkelijke prijzen bieden. Wil je toch vanaf een Nederlands vliegveld vliegen dan raden wij aan om de prijzen tussen Schiphol (met bijvoorbeeld Vueling) en Eindhoven Airport (met Ryanair) te vergelijken. Deze prijzen zullen vaak redelijk dicht bij elkaar liggen. Als je echt goedkoop naar Malaga wilt vliegen, dan zijn het vliegveld Weeze en het vliegveld Charleroi interessante opties. Vanaf beide vliegvelden biedt Ryanair een vlucht aan naar Malaga.

Naast dat de prijzen van vliegtickets verschillen tussen vliegvelden, maar het vaak ook uit hoe ver van te voren de vlucht geboekt wordt. Begin daarom op tijd met het rondkijken naar een goedkoop vliegticket naar Malaga. Ook online zijn er vaak interessante aanbiedingen te vinden. Let hierbij wel goed op de voorwaarden.

Afbeelding Malaga