Goedkoop vliegen naar Valencia

Valencia is na de wereldsteden Madrid en Barcelona de derde stad van Spanje. De stad is erg in trek bij Nederlandse toeristen. Vele Nederlanders en andere Europeanen trekken vooral in het hoogseizoen naar Valencia. Hieronder vind je meer informatie over goedkoop vliegen naar Valencia.

Het vliegveld Valencia Airport

Het vliegveld van Valencia, Valencia Airport, ligt binnen tien kilometer van de stad Valencia. Het vliegveld is erg goed verbonden met de stad. Zo zijn er twee directe connecties met het metronetwerk van Valencia. Er rijden regelmatig shuttles richting het centrum van de stad. Deze doen daar niet veel langer over dan een kwartier. Daarnaast ligt het vliegveld Valencia Airport ook nog aan de snelweg die Valencia en Madrid verbindt.

Bezienswaardigheden

De stad is vele musea rijk. Een aantal hiervan richten zich op de rijke geschiedenis van de stad. Het nabijgelegen natuurpark Albufera is zeer de moeite waard. Zoals veel Spaanse steden is er een uitbundig nachtleven in Valencia. Het is er ook heel normaal om pas na negen te dineren.

Het klimaat

Valencia heeft een erg aangenaam klimaat. Het is vergeleken met Barcelona iets warmer en de temperaturen zijn een stuk minder extreem vergeleken met Madrid. Er valt maar weinig neerslag. In de zomermaanden zijn de temperaturen meestal tussen de 20 en 30 graden.

Goedkoop vliegen naar Valencia

Valencia is een populaire bestemming voor vakanties en daardoor is er veel vraag naar vliegtickets die je naar Valencia vliegen. De prijzen kunnen daardoor erg uiteen lopen en het is daarom verstandig om verschillende mogelijkheden te vergelijken. Door aanbiedingen die bijvoorbeeld ook online te vinden zijn, kunnen vliegtickets vele euro’s goedkoper uit vallen. Kijk dus goed rond als je goedkoop naar Valencia wilt vliegen.

Binnen Nederland is het vliegen met Transavia vanaf het vliegveld van Eindhoven vaak een goedkope optie. Ben je bereid om iets verder te reizen, dan zijn er net over de grens ook een paar mooie alternatieven. Vanaf het vliegveld Weeze vliegt Ryanair namelijk voor vaak nog goedkopere vliegtickets. Ook vanaf het vliegveld van Brussel wordt door Ryanair regelmatig goedkoop gevlogen naar Valencia. Zoals al eerder genoemd, is het verstandig om veel prijzen te vergelijken om zo tot de beste manier te komen om goedkoop naar Valencia te vliegen.

Afbeelding Valencia